יום שישי, 9 במרץ 2012

גיל חובב דברים

משקפיים על הראש
הוא מכין קובאנה
מנה תימנית שראויה לפרס נובל
קילו קמח בקערה
חבילה אחת של שמרים
או קוביה כזאת
מה שאתם אוהבים
מה שתופח
ועל השמרים אנחנו נפזר כף אחת של סוכר
היא מלוחה
יש גם מתוקות אך שלנו מלוחה
יש כף סוכר
שלוש כפות של מלח
אפשר לעשות הפוך
אבל זה עניין של טעם
מה שחשוב זה לא לתת למלח לגעת בשמרים
ואז לערבב דברים
להתחיל להוסיף מים פושרים
על קילו קמח תוסיפו בערך ארבע כוסות מים
אנחנו מוסיפים עד שנוצר בצק דביק
בוחשים עם היד
כמו תימנים
תקשיבו לצליל
זה נשמע כמו אוננות אגריסיבית
יד רטובה שמכה על גוף שמנמן
זמן הטפיחה חצי שעה
ועכשיו צריך סיר תימנים
אטום מכל הכיוונים
בדיוק
חמישים גרם חמאה
מאה גרם מרגרינה
מתיכים הכל יחדיו
שלחו לנו עוד רעיונות
אנחנו שונאים אתכם
פרסומת ליין
עכשיו צריך לעשות כדורים מהבצק התפוח
אל תשכחו לצנן מעט את החמאה המותכת
עושים כדורים, מגלגלים בקמח
עכשיו לתוך השומן
כשהקובנה תהיה מוכנה היא תתפרק לפרחים, לכדורים, ללחמים קטנים
כדורים כדורים
יוצרים סיר צפוף
חותמים את הסיר התימני
מתפיחים בסיר
בנתיים מחממים תנור
מקץ שעה של תפיחה
מכניסים לתור החם
חום מקסימלי
אח"כ מורידים למאה מעלות ואופים לילה שלם
מגישים עם רוטב עגבניות, ביצה, חריף, טחינה, חילבה למי שרוצה, ומאחלים ברכות לבביות לאנשים
מאחוריי יש מרכז כלשהו
בלב יש שקרים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה